Vakok és GyengénlátókOrvosi rendelőnek otthont adó épületrész akadálymentesítése Újdombrádon
Településünkön lévő orvosi rendelőnek otthont adó épületrész akadálymentesítését valósítottuk meg.A projekt keretében megtörtént az akadálymentes parkoló, bejárathoz vezető járda, rámpa, előlépcső és akadálymentes illemhely kialakítása, valamint a főbejárati ajtó és beltéri ajtók megfelelő átalakítása.

Jön a kötelező akadálymentesítés önkormányzatoknak

Kötelezné a cégeket és az önkormányzatokat az alapvető szolgáltatások akadálymentesítésére az Európai Parlament. A fogyatékkal élő emberek a jövőben könnyebben használhatnak olyan fontos termékeket és szolgáltatásokat, mint a telefonok, ATM-ek, jegyautomaták és beléptető rendszerek. 

Kötelező akadálymentesítésről fogadott el javaslatot az Európai Parlament. Az EP által kiegészített Bizottsági javaslatot 537 szavazattal 12 ellenében 89 tartózkodás mellett fogadták el. „Jelenleg mintegy 80 millió uniós polgár él valamilyen fogyatékkal és az öregedő népesség miatt ez a szám a jövőben csak nőni fog. Alapvető fontosságú, hogy a fogyatékkal élők mellett a nehezebben mozgó idősek és várandós nők érdekeit is szem előtt tartsuk” – olvasható a szövegben.

Teljes cikk

P&P


A szavazás szünetel


A portál az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával készült.