Vakok és GyengénlátókOrvosi rendelőnek otthont adó épületrész akadálymentesítése Újdombrádon
Településünkön lévő orvosi rendelőnek otthont adó épületrész akadálymentesítését valósítottuk meg.A projekt keretében megtörtént az akadálymentes parkoló, bejárathoz vezető járda, rámpa, előlépcső és akadálymentes illemhely kialakítása, valamint a főbejárati ajtó és beltéri ajtók megfelelő átalakítása.

Az EU további forrásokat biztosít a migráció kezelésére és határvédelemre Líbiában

Az Európai Unió 46 millió euró (mintegy 14,3 milliárd forint) többletforrást biztosít Líbiának a migráció kezelésére és határvédelem támogatására - tudatta az Európai Bizottság pénteken.

A tájékoztatás szerint a támogatás célja a líbiai határ- és parti őrség kapacitásainak bővítése az ország határainak hatékony védelmének fokozása érdekében.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője elmondta, a líbiai biztonság és stabilitás kulcsfontosságú a líbiaiak, a térség és Európa számára is, és elsősorban a határok jobb őrizete révén jöhet létre.

Johannes Hahn európai szomszédságpolitikáért és a csatlakozási tárgyalásokért felelős biztos szerint a támogatás csökkenteni fogja a Földközi-tenger középső medencéjén jelentkező, főként Olaszországra nehezedő migrációs nyomást.

A pénteken bejelentett támogatással az unió immár 136 millió eurót biztosít Líbia számára a migrációval kapcsolatos feladatok ellátásához - közölte az uniós biztos.

MTI


A szavazás szünetel


A portál az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával készült.