Vakok és GyengénlátókOrvosi rendelőnek otthont adó épületrész akadálymentesítése Újdombrádon
Településünkön lévő orvosi rendelőnek otthont adó épületrész akadálymentesítését valósítottuk meg.A projekt keretében megtörtént az akadálymentes parkoló, bejárathoz vezető járda, rámpa, előlépcső és akadálymentes illemhely kialakítása, valamint a főbejárati ajtó és beltéri ajtók megfelelő átalakítása.

Merkel: az észak-rajna-vesztfáliai győzelemmel elkezdődik a felkészülés a Bundestag-választásra

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban tartott helyi törvényhozási (Landtag-) választáson aratott győzelemmel új szakasz kezdődik a Kereszténydemokrata Uniónál (CDU), a párt megkezdi a felkészülést a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra - mondta Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke hétfőn Berlinben.

A párt székházában tartott választásértékelő sajtótájékoztatóján Angela Merkel kiemelte: a tartományi választások sorának végeztével a CDU arra törekszik, hogy a bajor testvérpárttal, a Keresztényszociális Unióval (CSU) együtt a lehető legjobban szerepeljen a Bundestag-választáson.

A következő hetek, hónapok kemény belpolitikai küzdelmekkel telnek majd  - mondta Merkel.

Hasonlóan fogalmazott a vasárnapi Landtag-választás nagy vesztese, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője, Martin Schulz is. Az SPD székházában tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy a Bundestag-választásig vezető út "rögös és kemény lesz".

MTI


A szavazás szünetel


A portál az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával készült.